Alle Zaken Op Een Rijtje Kanaal Z
Persbericht aanstelling Jeroen Govers Eerste ambitie, verruiming dienstenaanbod.

Persbericht aanstelling Jeroen Govers

2 februari 2021

Persbericht

Probam nv: Aanstelling Jeroen Govers als Gedelegeerd Bestuurder. Eerste ambitie, verruiming dienstenaanbod.

 • Jeroen Govers, sinds augustus 2020 CEO, wordt opgenomen in de Raad Van Bestuur en gemandateerd als Gedelegeerd Bestuurder van Probam nv
 • Traditioneel gericht op Projectmanagement en Bouwbegeleiding, verruimt Probam haar dienstenaanbod met Vastgoedadvies

Erembodegem, 02 februari 2021.

Sinds augustus 2020 werd Jeroen Govers aangetrokken als CEO van Probam. Hij nam daarmee de dagelijkse leiding over van Kristel Hawinkel die het bedrijf verliet in juli 2020.

Gedelegeerd Bestuurder:

Vanaf januari 2021 werd Jeroen ook opgenomen in de Raad Van Bestuur en aangesteld als Gedelegeerd Bestuurder van Probam NV.

Jeroen is ingenieur-architect, deed zijn stage als architect en was ook actief als stabiliteitsingenieur. Hij heeft enerzijds heel wat jaren ervaring in projectontwikkeling (residentieel, kantoren, hotel, retail,…), anderzijds was hij ook lang actief als dienstverlener in huisvestings-, vastgoed- en projectadvies.

Na een periode als ‘Head of Real Estate’ (vastgoedontwikkeling en asset management) bij Brussels Airport Company, mocht Probam hem verwelkomen.

Jeroen is FRICS (Fellow of the Royal Institution of Chartered Surveyors) en maakte jarenlang deel uit van de RICS Belux Board, waarvan van 2013 tot 2016 als Chairman.

Regultated by RICS:

Einde 2020 werd Probam erkend als een bedrijf ‘Regulated by RICS’. In onze complexe en snel veranderende wereld, zoeken onze klanten o.a. vertrouwen, kwaliteit en veiligheid. De status ‘Regulated by RICS’ is daarop een antwoord en bevestigt dat Probam algemeen erkende ethische en professionele standaarden hanteert. Wij gedragen ons ethisch en handelen integer en eerlijk. Hoe om te gaan met mogelijke belangenconflicten en garant staan voor het inzetten van de juiste competenties voor de uitvoering van onze opdrachten, is voor ons een evidentie.

Meer info: https://www.rics.org/nl/upholding-professional-standards/regulation/firm-regulation/

Nieuw:

Met Jeroen brengt Probam ook bijkomende expertise, knowhow en focus binnen op het vlak van vastgoed, ontwikkeling, bedrijfshuisvesting en transactionele begeleiding. Op die wijze kunnen de klanten een nog breder servicepallet terugvinden, ook in een voorfase lang voordat er een project ((ver)bouw, relocatie, (her)ontwikkeling,…) is of er toe beslist werd. Het helpen gefundeerd en objectief evalueren en beslissen, wordt nog meer onderdeel van de toegevoegde waarde van Probam vanaf nu. Voor ondernemingen die zowel recurrent als éénmalig geconfronteerd worden om onderbouwde beslissingen te nemen tot het voorbereiden of realiseren van hun toekomstige projecten, heeft Probam de passende oplossingen om hen daarin bij te staan.

Er zijn met name niet enkel ‘bouwheren’, dus partijen die reeds beslist hebben tot het realiseren van een project. Probam kan ook een erg belangrijke toegevoegde waarde bieden 1) los van of 2) voorafgaand aan ‘bouwen’ of het realiseren van een project. Zeker in deze onduidelijke tijden van Corona is dat het geval, tijden waarin iedereen (en maar goed ook) proactief na gaat denken… Dit zal heel wat aanleiding geven tot verplicht reflecteren over de toekomst met als gevolg dat dit al dan niet aanleiding zal geven tot ‘verandering’. De begeleiding bij zo’n voortraject catalogeert onder ‘Vastgoedadvies’ en in deze denkfase heeft Probam ook een waardevolle rol te spelen. Enkele nieuwe dienstverleningen die daaronder vallen zijn dan onder andere begeleiding bij:

 • Opmaak van het (bouw)programma – bepaling vastgoedprogramma of behoefteprogramma voor de toekomst;
 • Optimale ter waarde brenging van gebouwassets;
 • Vastgoedstrategie in functie van de bedrijfsstrategie;
 • Advies bij projectrealisatie;

Ook gericht op het segment van de gebouwgebruiker en alle specifieke uitdagingen waar deze mee geconfronteerd wordt wanneer deze geen ‘bouwheer’ van een bouwproject is of eigenaar van gebruikt(e) gebouw(en).

 

Indien u meer informatie, een interview of andere wenst, gelieve contact op te nemen met:

Jeroen Govers:

+32 478 54 37 81 of jeroen.govers@probam.be

 

Over Probam nv:

Probam nv, opgericht in 1997, heeft haar roots in de projectontwikkeling en algemene aanneming. Probam staat voor PROject Begeleiding, Advies en Management. We zijn één van de pioniers op het vlak van Project- en Construction Management en waren destijds ook het eerste Belgisch ISO-gecertificeerd projectmanagement-bedrijf.

De knowhow die we verzameld hebben door dit pionierswerk is van groot belang geweest voor de verdere ontwikkeling van Probam zelf in de voorbije meer dan 20 jaar. We groeiden zo uit tot een gerespecteerd bedrijf in onder andere Proces- & Projectmanagement.

Nadat in januari 2018 de fakkel eerst werd doorgegeven van Marc Verschueren aan Kristel Hawinkel, staat Probam sinds augustus 2020 onder leiding van Jeroen Govers.

Probam is een adviesverlenend bedrijf in de bouw- en vastgoedsector, gespecialiseerd in de begeleiding van de verschillende partijen tijdens het bouwproces of huisvestings-/vastgoedreflecties in al zijn facetten.

Missie

Onze missie is onze opdrachtgevers zo efficiënt en vlot mogelijk een huisvestings-, vastgoed- of bouwproces te laten doorlopen volgens de door hen gewenste graad van betrokkenheid. Dit kan gaan van het uitvoeren van deelopdrachten, het leveren van vastgoedadvies om strategische beslissingen te helpen nemen en implementeren zowel voor de gebouwgebruikers als de professionele bouwheren, bouwadvies, tot het vertegenwoordigen van de bouwheer doorheen het ganse traject van beslissings- en bouwproces en de opname van de rol van gedelegeerd bouwheer.

We baseren ons hiervoor op een jarenlange opgebouwde ervaring en expertise van ons bedrijf en onze mensen. Belangrijk hierin is dat we als betrouwbare, stabiele, objectieve en positief kritische partij de vlotte vooruitgang van beslissingen en het project stimuleren en garanderen.

We say what we’ll do and we do what we say… Let’s do it together!

Visie

 • Resultaatsgericht
 • Gestructureerde aanpak
 • In teamgeest
 • Ondersteunend en helpend
 • Op maat van de mens

Waarden

Samenwerking, flexibiliteit en integriteit zijn essentieel in alles wat we doen, met respect voor elkaars ideeën en meningen en dit op een enthousiaste en gedreven manier!

Klanten

Probam richt zich zowel op privéondernemingen als op overheden om huisvestings-/vastgoedadvies te geven, projecten te managen en begeleiden. Het gaat vaak om expertise/ kennis, aandacht/ tijd en objectiviteit tijdens de reflectiefase, beslissingsprocessen en projecten van onze klanten aan te brengen.

Een greep uit enkele recente of lopende projecten:

 • Kantoorhuisvestingsadvies aan Unitas vzw te Brussel;
 • Trajectbegeleiding van het Design&Build traject van ‘De Zwemkom’ voor Wevelgem (net geopend);
 • Projectmanagement voor Terhills nv (LRM) bij de realisatie van het luxevakantiepark Terhills Resort te midden van het Nationaal Park Hoge Kempen;
 • Bouwheerassistentie voor de uitbreiding, renovatie en restauratie aan de Hogere Zeevaartschool Antwerpen;
 • Van A tot Z begeleiding van kleine tot grote projecten voor de ontwikkelingsgroep Mentres.

 

Probam in cijfers:

 • 30tal lopende projecten bij 20tal opdrachtgevers;
 • 20 medewerkers;
 • €2,1mio omzet in laatst afgesloten boekjaar (2019).

 

Perscontact:

Jeroen Govers

jeroen.govers@probam.be

+32 478 54 37 81

 

Contact

Heb je vragen over onze diensten of wil je samenwerken?
Aarzel niet en neem vandaag nog contact op.

Vul hier het contactformulier in